Slovenija

Slovenija

Slovenija je podalpska državica, ki kljub svoji majhnosti premore vse – tudi tisto, česar nimajo niti najlepše turistične države sveta. Slovenija ima morje in gore, hribe in doline, pašnike in vinograde, rudnike in toplice, vse, kar si lahko srce turista poželi.

Morda Slovenija res nima na stotine otokov in na tisoče kilometrov plaž, kot recimo naša južna soseda Hrvaška, imamo pa edinstveni Bled in ravno dovolj obale z elitnim letoviščem Portorož in ostalimi obalnimi kraji, kjer si lahko utrujen delavec spočije dušo in telo. Slovenija je s prijetnimi in čistimi apartmaji in hoteli ter visoko stopnjo varnosti med najbolje ocenjenimi državami, kar nam daje možnost, da se turistično razvijemo v eno najbolj iskanih destinacij na Jadranu in celo na Mediteranu.

Tako Slovenija, kot tudi Hrvaška, lahko naredita še veliko v tej smeri, da Jadran postane eno najbolj obiskanih področij. Slovenska in hrvaška mesta ter apartmaji in hoteli s svojo ponudbo zadovoljijo še tako zahtevnega turista. Naj tudi v vaših očeh Slovenija zasije kot država, ki v bistvu predstavlja Evropo v malem.

One Response to “Slovenija”

Leave a Reply

Uporabno